Balık ve Kabuklu Deniz Ürünleri Arasındaki Çapraz Reaksiyonlar

 

 

Balıklar Arasındaki Çapraz Reaksiyon

Taze ve tuzlu su balıkları dahil olmak üzere farklı balık türleri arasında çok fazla çapraz reaksiyon vardır. Bir kişinin bir balığa alerjisi olduğunda diğer balıklara karşı alerji riski yaklaşık% 50’dir.

Kabuklu deniz ürünleri arasında çapraz reaksiyon

Balıklar, yer fıstığı ve fındık ağacı gibi kabuklu deniz ürünleri de yaygın olarak ciddi, potansiyel olarak yaşamı tehdit eden reaksiyonlarla ilişkilidir. Kabuklu deniz ürünleri arasında (karides, ıstakoz, yengeç, kerevit) yüksek düzeyde çapraz reaksiyon vardır. Başka kabuklu deniz ürünlerinin alerji riski% 75’tir. Kabuklu deniz ürünleri, istiridye, midye, gibi kabuklu olmayan deniz ürünleri (yumuşakçalar) arasında çapraz reaksiyon riski daha düşük olabilir. Not olarak, toz akarları ve kabuklu deniz ürünleri kitinler, (kabuklu deniz ürünlerin ve böceklerin dış iskeleti bileşeni) arasında çapraz reaksiyon vardır. Bu, herhangi bir klinik semptomu olmayan kabuklu deniz ürünleri için “yanlış pozitif” test ile sonuçlanabilir.

 

0 cevaplar

Cevapla

Yorum yazmak istermisiniz?
Katkıda bulunmaktan çekinmeyin!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir